Welk mondkapje is het best?

29 december 2020 0 Door john
Welk mondkapje is het best?

Welk mondkapje moet je hebben?

Het TV programma Kassa heeft door de samen met TU Delft een onderzoek gedaan naar het nut hiervan.

Sinds deze week is het écht duidelijk: we moeten allemaal aan de mondkapjes. Maar welke moet je dan hebben? Kassa zoekt het – samen met TU Delft – als eerste TV-programma in Nederland écht uit. Enkele supermarktmedewerkers uit Delft dragen de mondkapjes voor ons.

De resultaten die uit de testen naar voren komen laten zien dat door de slechte pasvorm er lekkage is bij de neus, wangen en kin. En laten ook stof door.

Worden de virusdeeltjes tegengehouden?

vergelijking mondkapjes

In de reportage die door Kassa wordt getoond wordt aangetoond dat veel van deze mondmaskers schijnveiligheid bieden. In deze reportage laten ze zeven mondkapjes testen door een team van wetenschappers die aangesloten zijn bij de TU Delft. Het medische masker wat niet door de burgers mag worden gekocht, komt als beste uit de test. Deze wetenschappers zijn wel van mening dat het tegen hoesten en niezen bescherming biedt.

Hier vindt u de video reportage gepubliceerd door Kassa – BNNVARA

Het volledige artikel is hier te lezen

Bron vermelding: BNNVARA – KASSA