De P-spot!

5 januari 2021 0 Door john

De P-spot is de G-spot bij de mannen om te stimuleren. In feite stimuleer je de prostaat. Hoe werkt dat, en waar kun je hem vinden, waarom is het lekker? Dat lees je in dit artikel.

Dus mannen en hun partners: OPGELET.

P-spot

De prostaat is een klier die onder de blaas en achter de erecte penis in het lichaam ligt. De prostaat maakt een deel van het vocht aan dat in sperma zit. In totaal komt zo’n 20% tot 30% vocht van het totale volume sperma uit de prostaat. De basis vloeistof helpt de spermacellen makkelijker te bewegen en te beschermen in de zuurdere omgeving van de vagina.

De prostaat is dus actief betrokken bij het klaarkomen van de man. Naast deze rol is de prostaat ook nog gevoelig voor aanrakingen. De P-spot is daarom vergelijkbaar met de g-spot van de vrouw. Stimulatie met een (of meer) vinger(s) of een speeltje voelt erg plezierig. De prostaat begint vaak vocht af te scheiden bij p-spot stimulatie.

Bij langdurige stimulatie kan zelfs een orgasme worden bereikt dankzij prostaatstimulatie. Opvallend hierbij is dat bij sommige mannen de penis niet eens stijf hoeft te zijn. Bij de meeste mannen komt er veel meer sperma vrij bij een p-spot stimulatie. De P-spot bereik je via de anus.

Anale stimulatie bij mannen (of vrouwen) is absoluut niet alleen weggelegd voor homo’s. Er rust een groot taboe op anale stimulatie bij hetero-mannen omdat mensen vaak deze link leggen. Geheel onterecht, want in de praktijk zijn er meer hetero’s die aan anale seks doen dan dat er überhaupt homo’s zijn.

En dan doen niet eens alle homo’s aan anale seks, het moet gewoon wel je ding zijn. Dus, schroom niet en ga aan de slag. Anale stimulatie is mede dankzij de p-spot juist voor alle mannen erg stimulerend.

Is het niet vies?
Nouja, misschien wel een beetje. Maar toch ook weer niet. Zorg er in elk geval voor dat je naar de wc bent geweest en jezelf goed gewassen hebt. Je kunt extra voorbereidingen treffen door anaal te spoelen met een anaaldouche. Daarmee kun je jezelf dus schoonspoelen met lauwwarm water op het toilet. Maar er is áltijd een klein risico dat je tijdens de seks nog wat ontlasting of slijm kunt tegenkomen.

Prostate-Rectum

Waar vind ik de p-spot?

De handigste tip die je kan krijgen is dat je meestal maar zo’n 2 vingerkootjes hoeft in te brengen en buig de vinger(s) dan in de richting van de penis en ga op zoek naar een walnoot-achtige structuur. Bekijk ook goed de plaatjes op deze pagina.

Om zelf je prostaat aan te raken kun je het best op je rug of op je zij liggen met je benen opgetrokken. Gebruik altijd glijmiddel om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken.

Met je vingers kun je de p-spot meestal prima aanraken en zelfs wat druk uitoefenen. Maar het kan ook vermoeiend zijn voor je spieren. Er zijn speeltjes verkrijgbaar die het stimuleren van de P-spot makkelijker maken